Eetlokaal In den Swarten Hondt

Jarenlang had dit eetlokaal andere namen, maar sinds kort heeft het zijn oorspronkelijke naam terug. Omdat veel andere oude etablissementen inmiddels zijn afgebroken, is In den Swarten Hondt waarschijnlijk de oudste, nog bestaande horeca in Haarlem.

 

 

Boven de ingang ziet u een gevelsteen waarop staat dat hier in de zeventiende eeuw Jan de Lapper werkte. Hij heette eigenlijk Jan Barends en was schoenmaker, vandaar zijn bijnaam. Jan was een heuse Haarlemse zeeheld. Restaurant in den Swarten Hondt verzorgt in samenwerking met het Gilde in Haarlem in de zomer historische rondvaarten en in de winter thema-stadswandelingen. Wij vertellen u graag alles over de geschiedenis van Haarlem en uiteraard het complete verhaal van Jan de Lapper. Kijk ook eens in ons kwartaalkrantje “In den Swarten Hondt Journaal”

 

Restaurant Eetlokaal in den Swarten Hondt verzorgt in samenwerking met het Gilde in Haarlem in de zomer historische rondvaarten en in de winter thema-stadswandelingen. Wij vertellen u graag alles over de geschiedenis van Haarlem en uiteraard het complete verhaal van Jan de Lapper.

De seizoenstopper! Van april tot oktober ligt de Lindeboot voor u klaar. Groepen tot maximaal 11 personen kunnen Haarlem (eventueel met stadsgids) vanaf het water bekijken. Combineer dit met een lunch, diner of picknick aan boord, en u heeft een heerlijke dag. Op het water ziet de wereld er anders uit: een stuk luchtiger. In samenwerking met Gilde Gidsen Haarlem organiseert stichting De Linde vanaf half april tot half september historische vaartochten. Historische rondvaart met Gilde gids Heerlijk op een open boot Haarlem bekijken vanaf het water. Tijdens deze vijf kwartier durende tocht vertelt een stadsgids van 't Gilde over het mooie Haarlem.

 

LUNCHCAFE

Overdag kunt u terecht in ons lunchcafé. De exploitatie van het lunchcafé valt samen met dagbesteding voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Maar ook ’s-avonds bieden wij dagbesteding.

meer hier